Francia csörögefánk

A merveille (ejtsd: mervej) franciául annyit tesz: csoda. A végeredmény tekintetében döbbenetesen hasonlít a mi csörögefánkunkra

Hozzávalók 25 darabhoz
12 dkg liszt + a nyújtáshoz 0,5 kiskanál sütőpor 0,25 kiskanál só 1 evőkanál reszelt narancshéj 3 evőkanál cukor 1 evőkanál vaj 1 db tojás 2 evőkanál brandy vagy sötét rum 1 kiskanál vaníliakivonat olaj a sütéshez porcukor a tetejére

Elkészítés
1.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval.

2. A narancshéjat összekeverjük a cukorral, hozzádolgozzuk a vajat, a tojást, a brandyt és a vaníliát, majd elkeverjük a liszttel, tésztává gyúrjuk, és műanyag fóliába csomagolva 2 órára a hűtőbe tesszük.

3. Egy gyúródeszkára alufóliát fektetünk, és a tésztát két részletben, liszt hozzáadásával olyan vékonyra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet.

4. Ezután a tésztalapokat különböző formákkal (csillag, rombusz, kisbusz, elefánt stb.) kiszúrjuk, és egy fóliával letakarva 1 órára a hűtőbe tesszük.

5. Olajat forrósítunk, a formákat aranybarnára sütjük benne, majd konyhai papírtörlőn leitatjuk az olajat, és megszórjuk őket porcukorral. (Tálaláskor ízlés szerint újra megszórhatjuk.)

Vote it up
36
Tetszett?Szavazzon rá!