Francia csirkeragu

Időigényes, de megéri kipróbálni a gallok ételcsodáját

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba 40 dkg hámozott konzervparadicsom 2 db sárgarépa (karikára vágva) 1 db vöröshagyma (apróra vágva) 1 db burgonya (kockára vágva) 7 dkg zöldbab 5 dkg olajbogyó (félbevágva) 4 dl csirkealaplé 1 dl száraz fehérbor 1 kiskanál provence-i fűszerkeverék 3/4 kiskanál szárított kakukkfű 1/4 kiskanál őrölt bors 8 db csirkecomb 1/2 kiskanál só 4 dl paradicsomszósz

Elkészítés
1.
A zöldségeket a hámozott paradicsommal együtt egy 5-6 literes főzőedénybe tesszük, felöntjük az alaplével és a borral, majd hozzáadjuk a zöld fűszereket és a borsot.

2. A csirkecombokat a zöldségágyra helyezzük, megsózzuk, majd lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük.

3. Ha kész, hozzákeverjük a paradicsomszószt, majd friss baguette-tel tálaljuk.

Vote it up
106
Tetszett?Szavazzon rá!