Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gomba • 40 dkg hámozott konzervparadicsom • 2 db sárgarépa (karikára vágva) • 1 db vöröshagyma (apróra vágva) • 1 db burgonya (kockára vágva) • 7 dkg zöldbab • 5 dkg olajbogyó (félbevágva) • 4 dl csirkealaplé • 1 dl száraz fehérbor • 1 kiskanál provence-i fűszerkeverék • 3/4 kiskanál szárított kakukkfű • 1/4 kiskanál őrölt bors • 8 db csirkecomb • 1/2 kiskanál só • 4 dl paradicsomszósz
Elkészítés
1. A zöldségeket a hámozott paradicsommal együtt egy 5-6 literes főzőedénybe tesszük, felöntjük az alaplével és a borral, majd hozzáadjuk a zöld fűszereket és a borsot.
2. A csirkecombokat a zöldségágyra helyezzük, megsózzuk, majd lassú tűzön 3-4 órán keresztül főzzük.
3. Ha kész, hozzákeverjük a paradicsomszószt, majd friss baguette-tel tálaljuk.
Hozzászólás