Francia lencseleves

Az új év elejétől eltekintve méltatlanul ritkán főzünk lencsét, pedig így kis pénzből is remek, ráadásul franciásan könnyű levest hozhatunk ki

Hozzávalók 4 személyre
22 dkg lencse 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 db vöröshagyma 0,5 db zeller + a zöldje 2 gerezd fokhagyma 3 db sárgarépa 1 liter zöldségalaplé 1 doboz hámozott konzervparadicsom só, bors balzsamecet (ízlés szerint)

Elkészítés
1.
A lencsét néhány órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.

2. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát és a felkockázott répát, majd kb. 12 percig pároljuk, míg a zöldségek enyhén meg nem pirulnak.

3. Hozzáadjuk az alaplét, a lencsét és a paradicsomot (a levével együtt), egyet forralunk rajta, majd kis lángon kb. 35 percig forraljuk, míg a lencse teljesen meg nem puhul.

4. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd a maradék leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet. A zellerzölddel díszítve tálaljuk.

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!