Francia nyúlpörkölt

A csiga mellett ez is a franciák kedvence. Ez esetben nincs is kérdésünk

Hozzávalók 4 személyre
6 dkg vaj 1 fej vöröshagyma 1 egész nyúl, kicsontozva 3 evőkanál liszt 2,5 dl hideg víz 3 szál friss petrezselyem 1 szál friss kakukkfű 2 gerezd fokhagyma só, bors 2 szál sárgarépa 3 evőkanál száraz vörösbor

Elkészítés
1.
A felaprított hagymát és az apróra vágott húst 2 evőkanál vajon aranybarnára pirítjuk (kb. 5 perc), majd a húst kivesszük és félretesszük.

2. A maradék vajat és a lisztet a hagymához tesszük, hozzáöntjük a vizet, folyamatos kevergetés mellett összesűrítjük, majd beleszórjuk a felaprított petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát.

3. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott répát és a vörösbort. Ha szükséges, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, és a húst fedő alatt kb. 1 óra alatt puhára főzzük.

Vote it up
100
Tetszett?Szavazzon rá!