Hozzávalók 4 személyre
6 dkg vaj • 1 fej vöröshagyma • 1 egész nyúl, kicsontozva • 3 evőkanál liszt • 2,5 dl hideg víz • 3 szál friss petrezselyem • 1 szál friss kakukkfű • 2 gerezd fokhagyma • só, bors • 2 szál sárgarépa • 3 evőkanál száraz vörösbor
Elkészítés
1. A felaprított hagymát és az apróra vágott húst 2 evőkanál vajon aranybarnára pirítjuk (kb. 5 perc), majd a húst kivesszük és félretesszük.
2. A maradék vajat és a lisztet a hagymához tesszük, hozzáöntjük a vizet, folyamatos kevergetés mellett összesűrítjük, majd beleszórjuk a felaprított petrezselymet, kakukkfüvet és fokhagymát.
3. Visszatesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott répát és a vörösbort. Ha szükséges, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Felforraljuk, és a húst fedő alatt kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
Hozzászólás