Francia pirítós

Akár másnaposságra is jó lehet, de ehhez előre kell gondolkodni, legalább egy nappal

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet toastkenyér 8 db tojás 5 dl tej 4 evőkanál cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 1 csipet só vaj a sütéshez + a sütőedénybe

A juharszirupszószhoz: 10 dkg vaj 12 dkg cukor 1 dl juharszirup 1 db tojássárgája 1 db tojásfehérje

Elkészítés
1.
Kivajazunk egy kisebb sütőedényt, és az aljára rendezzük a kenyérszeleteket. A tojásokat a tejjel, a cukorral, a vaníliával és a sóval együtt felverjük, majd a kenyérszeletekre öntjük, és letakarva 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

2. Másnap néhány kocka vajat dobunk a tetejére, 160 °C-os sütőben aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percig állni hagyjuk.

3. A szószhoz a vajat a cukorral, a juharsziruppal és a tojássárgájával krémesre keverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan összeforgatjuk a vajas keverékkel, majd a szószt tálaláskor a kenyerekre locsoljuk.

Vote it up
Értékelje a cikket!
Tetszett?Szavazzon rá!