Francia szendvics

A gallok válasza a mi bundás kenyerünkre. Előnye: ennek van sós és édes változata is

Hozzávalók
4 tojás 1 kiskanál só 2,5 dl tej 2 evőkanál vaj 6-8 szelet toastkenyér 1 kiskanál cukor (az édes verzióhoz) juharszirup vagy fahéj (az édes verzióhoz)

Amivel itthon megbolondítják: paradicsom, cukkini, sonka, paprika, sajt

Elkészítés
1.
A villával felvert tojáshoz hozzáadjuk a sót és a tejet (az édes verzióhoz a cukrot is). Egy serpenyőben felhevítjük a vaj felét.

2. A kenyereket a tojásos keverékbe mártjuk, majd amikor alaposan átitatódtak, mindkét felüket aranysárgára sütjük. (Sütés közben a maradék vajjal pótoljuk a zsiradékot.)

3. Ha az édes verziót választjuk, a szendvicseket tálalás előtt megszórjuk fahéjjal vagy meglocsoljuk juharsziruppal.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!