Francia töltött káposzta

Persze, büszkék vagyunk a saját töltött káposztánkra, de azért nem árt megismerni másokét sem, főleg az ínyenc franciákét

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 fej káposzta 40 dkg darált sertéshús só, bors 10 dkg bacon 6 dl húsalaplé 1 fej vöröshagyma 10 dkg sárgarépa

Elkészítés
1. A káposztát egészben hagyjuk, és forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük. Ezután lecsepegtetjük, és a közepétől indulva, akár egy süteményt, cikkekre vágjuk.

2. A torzsát és a torzsaközeli leveleket kivesszük, felaprítjuk és elkeverjük a sóval, borssal fűszerezett darált hússal, majd visszatöltjük a káposztába úgy, hogy nagyjából megkapjuk a cikkelyek formáját. Ezután a negyedeket vagy hatodokat összeillesztjük, mintha újra össze akarnánk állítani az egész káposztát.

3. A tetejére néhány szelet bacont teszünk, és az egészet egy muszlinban jó szorosan összekötözzük.

4. A húsalapléhez hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a felkockázott répát és a maradék bacont, beletesszük a becsomagolt káposztát, és néhány percig forraljuk. A káposztát ezután kivesszük a muszlinból és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
 

Ismerjen meg további káposztás ételeket!

Vote it up
209
Tetszett?Szavazzon rá!