Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke • só, bors • 1 db citrom leve • 1 evőkanál frissen aprított oregánó • 5 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkét kívül-belül finoman bedörzsöljük sóval és borssal. A citromlét és az oregánó felét elkeverjük 4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkét, és legalább 2 órán át állni hagyjuk.
2. A húst lecsöpögtetjük, és a páclét félretesszük. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, beletesszük a csirkét, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (kb. 1,5 óra).
3. Sütés közben többször megforgatjuk és meglocsoljuk a félretett páclével. A maradék oregánóval meghintve tálaljuk.
Hozzászólás