Görög csirke

Sok mindent örököltünk a régi görögöktől, most viszont tanuljunk a leszármazottaikról

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db egész csirke só, bors 1 db citrom leve 1 evőkanál frissen aprított oregánó 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkét kívül-belül finoman bedörzsöljük sóval és borssal. A citromlét és az oregánó felét elkeverjük 4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkét, és legalább 2 órán át állni hagyjuk.

2. A húst lecsöpögtetjük, és a páclét félretesszük. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, beletesszük a csirkét, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (kb. 1,5 óra).

3. Sütés közben többször megforgatjuk és meglocsoljuk a félretett páclével. A maradék oregánóval meghintve tálaljuk.

Vote it up
119
Tetszett?Szavazzon rá!