Gőzgombóc

A Germknödel sokak számára a síeléshez kötődik. Ha itthon is fel szeretné idézni az ellenállhatatlan ízt, rajta!

Hasonló receptek

Aki síelt már Ausztriában, az minden bizonnyal kóstolta már ezt az energiabombát, a szilvalekvárral töltött, vaníliaszósszal nyakon öntött, mákkal megszórt óriási félgombócot.

Hozzávalók 4 személyre
1 dl tej 1 kanál cukor 1 dkg élesztő 50 dkg liszt • 2 db tojás • 5 dkg vaj • 1 csipet só • 5 evőkanál powidel (sűrű osztrák szilvalekvár rummal) 5 dkg darált mák 5 dkg porcukor

Elkészítés
1. Az élesztőt cukros meleg tejben megfuttatjuk, majd a lekvár, a mák és a porcukor kivételével hozzákeverjük az összes többi hozzávalót (a vajnak csak a felét tegyük bele!).

2. A tésztát simára gyúrjuk, pár percig pihenni hagyjuk, majd 5 egyforma részre osztjuk, és kerek lapokká nyújtjuk.

3. A lapok közepére egy-egy kanál szilvalekvárt teszünk, majd gombócokat formázunk belőlük (fontos, hogy jól záródjanak). A gombócokat egy szűrőbe tesszük, a szűrőt forrásban lévő víz fölé helyezzük, és a gombócokat 12-15 percig gőzöljük.

4. A maradék vajat felolvasztjuk és összekeverjük a mákkal és a porcukorral. A kész gombócokat egy tálba szedjük, és tálalás előtt megszórjuk a vajas mákos porcukorral.

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!