Galletas Maria

Costa Rica ugyan nagyon távol van tőlünk, ám rögtön közelebb kerül a szívünkhöz, ha megismerjük ezt az ottani sütit

Hozzávalók 6 személyre
22 dkg liszt 0,5 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál sütőpor 1 kiskanál só 18 dkg vaj 15 dkg barna cukor 1 db tojás 8 dkg kókuszreszelék 10 dkg zabpehely 10 dkg pörkölt földimogyoró (nem sós)

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Két sütőlapot sütőpapírral kibélelünk.

2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

3. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd a tűzről levéve belekeverjük a barna cukrot. Hozzákeverjük a tojást, majd a lisztes keveréket (ügyeljünk arra, nehogy túlkeverjük!).

4. Belekeverjük a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és az apróra vágott földimogyorót, és jól összedolgozzuk. Kb. 30 percre félretesszük, míg szoba-hőmérsékletűre nem hűl.

5. Evőkanálnyi golyókat formálunk, és egymástól kb. 6 cm távolságra rátesszük őket a sütőlapra. 10-12 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz. Tálalás előtt pár percig hűlni hagyjuk.

Vote it up
297
Tetszett?Szavazzon rá!