Garnélás tagliatelle

Tenger gyümölcse és tészta? A biztos siker receptje!

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg tagliatelle tészta 26 db tisztított tigrisgarnéla-farok 4 evőkanál olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 dl fehérbor 6 dl rákalaplé (rákpáncél pirítva, felfőzve) 8 evőkanál frissen aprított petrezselyem 8 evőkanál paradicsompüré 24 szem koktélparadicsom vaj a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és melegen tartjuk. A rákot a felhevített olajon rózsaszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a durvára vágott fokhagymát.

2. Felöntjük a borral, fél percig forraljuk, majd hozzáadjuk az alaplét, és az egészet összeforraljuk.

3. Megszórjuk petrezselyemmel, belekeverjük a paradicsompürét, és tálalás előtt hozzákeverjük a félbevágott koktélparadicsomokat.

4. A tányérokra halmozott tésztára kis darab vajat teszünk (kb. 2-2 dkg), majd ráöntjük a forró garnélás szószt, és alaposan elkeverjük.

Vote it up
77
Tetszett?Szavazzon rá!