Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj • 2 gerezd fokhagyma • 2 db vöröshagyma • 40 dkg hámozott főtt gesztenye • 2,5 dl száraz fehérbor • 2,5 dl víz • 1 db babérlevél • 3 dl tejszín • só, bors
Elkészítés
1. Az olajat felforrósítjuk, a felszeletelt fokhagymát és a felkarikázott hagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadunk 30 dkg gesztenyét, és 5 percig főzzük.
2. Ezután hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, majd 10-12 percig főzzük. Amikor kész, eltávolítjuk a babérlevelet, és a levest botmixerrel pürésítjük.
3. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, majd a maradék gesztenyét durvára törjük és a levesbe szórjuk.
Hozzászólás