Gesztenyeleves

Eszébe ne jusson bolti gesztenyepüréből csinálni! Ég és föld a különbség

Hozzávalók 4 személyre
3 evőkanál olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 2 db vöröshagyma 40 dkg hámozott főtt gesztenye 2,5 dl száraz fehérbor 2,5 dl víz 1 db babérlevél 3 dl tejszín só, bors

Elkészítés
1.
Az olajat felforrósítjuk, a felszeletelt fokhagymát és a felkarikázott hagymát 5 perc alatt puhára pároljuk benne, majd hozzáadunk 30 dkg gesztenyét, és 5 percig főzzük.

2. Ezután hozzáöntjük a fehérbort és a vizet, hozzáadjuk a babérlevelet, majd 10-12 percig főzzük. Amikor kész, eltávolítjuk a babérlevelet, és a levest botmixerrel pürésítjük.

3. Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, egyet forralunk rajta, majd a maradék gesztenyét durvára törjük és a levesbe szórjuk.

Vote it up
108
Tetszett?Szavazzon rá!