Gesztenyeleves húsgombóccal

Itt van e remek őszi csemege szezonja, és a gesztenyekrémleves illatának senki sem tud majd ellenállni

Hozzávalók 4 személyre
70 dkg sült gesztenye 15 dkg vöröshagyma 8 dkg zeller 1 evőkanál zúzott fokhagyma 2 db babérlevél 1 szem burgonya 2 l csirkealaplé 1 szál kakukkfű 0,5 szál frissen összevágott rozmaring 0,5 kiskanál frissen összevágott bazsalikom 0,5 evőkanál Worcestershire-szósz 2,5 dl tejszín só, frissen őrölt fekete bors

A gombóchoz: 15 dkg darált sertéshús 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem 1 kiskanál Worcestershire-szósz 1 db tojássárgája 2 evőkanál tejszín 2 evőkanál zsemlemorzsa só, bors étolaj

Elkészítés
1. Egy lábosban az alaplével felöntve, lassú tűzön addig főzzük a megpucolt sült gesztenyét, a felaprított hagymát és zellert, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet és a meghámozott, felszeletelt burgonyát, míg a krumpli meg nem puhul.

2. Összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a friss fűszereket, a citromlét és a Worcesteshire-szószt. Belekeverjük a felmelegített tejszínt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

3. A gombóchoz robotgéppel először összekeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát, a felaprított hagymát és a petrezselymet, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a tojássárgáját, a tejszínt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott masszából kis gombócokat formálunk, majd forró olajban kisütjük. Beletesszük a meleg gesztenyelevesbe és tálaljuk.

Vote it up
277
Tetszett?Szavazzon rá!