Hozzávalók 4 személyre
70 dkg sült gesztenye • 15 dkg vöröshagyma • 8 dkg zeller • 1 evőkanál zúzott fokhagyma • 2 db babérlevél • 1 szem burgonya • 2 l csirkealaplé • 1 szál kakukkfű • 0,5 szál frissen összevágott rozmaring • 0,5 kiskanál frissen összevágott bazsalikom • 0,5 evőkanál Worcestershire-szósz • 2,5 dl tejszín • só, frissen őrölt fekete bors
A gombóchoz: 15 dkg darált sertéshús • 1 evőkanál apróra vágott fokhagyma • 1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma • 1 evőkanál frissen összevágott petrezselyem • 1 kiskanál Worcestershire-szósz • 1 db tojássárgája • 2 evőkanál tejszín • 2 evőkanál zsemlemorzsa • só, bors • étolaj
Elkészítés
1. Egy lábosban az alaplével felöntve, lassú tűzön addig főzzük a megpucolt sült gesztenyét, a felaprított hagymát és zellert, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet és a meghámozott, felszeletelt burgonyát, míg a krumpli meg nem puhul.
2. Összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a friss fűszereket, a citromlét és a Worcesteshire-szószt. Belekeverjük a felmelegített tejszínt, és sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. A gombóchoz robotgéppel először összekeverjük a húst, az apróra vágott fokhagymát, a felaprított hagymát és a petrezselymet, majd hozzáadjuk a Worcestershire-szószt, a tojássárgáját, a tejszínt, a zsemlemorzsát, a sót és a borsot. A kapott masszából kis gombócokat formálunk, majd forró olajban kisütjük. Beletesszük a meleg gesztenyelevesbe és tálaljuk.
Hozzászólás