Gesztenyepüré házilag

Egyszerűbb megvenni a boltban, ám a magunk pucolta-főzte gesztenye felülmúlhatatlan

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg gesztenye 6 dl tej 1 kiskanál vaníliakivonat 10 dkg olvasztott vaj 20 dkg cukor 2,5 dl víz

Elkészítés
1.
A gesztenyét forrásban lévő vízben 8-10 percig főzzük, még melegen megpucoljuk, majd a tejjel és a vaníliával lassú tűzön addig főzzük, míg a gesztenye meg nem puhul.

2. Ekkor leszűrjük, botmixerrel pürésítjük (ha szükséges, öntünk hozzá a tejes főzőléből), majd összedolgozzuk a vajjal.

3. A cukrot a vízzel forralni kezdjük, majd miután teljesen feloldódott, még 8 percig forraljuk. A kapott sűrű szirupot összedolgozzuk a gesztenyés keverékkel.

Vote it up
68
Tetszett?Szavazzon rá!