Gesztenyeszuflé

Hogyan lehetséges, hogy egy ételhez alig néhány hozzávaló kell, mégis izgalmas?

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
120 dkg gesztenye 3 dl húsalaplé 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez tojásfehérje

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gesztenyét forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a héját lehúzzuk.

2. Krumplinyomón áttörjük, egy lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és hozzákeverjük a vajat.

3. Megsózzuk, majd állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg nedvességtartalmának nagy része el nem párolog. A tűzről levéve félretesszük hűlni.

4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyéhez.

5. A masszát kivajazott szufléformákba kanalazzuk, és kb. 20 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra, és további 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Vote it up
138
Tetszett?Szavazzon rá!