Hozzávalók 4 személyre
120 dkg gesztenye • 3 dl húsalaplé • 10 dkg vaj + a tál kikenéséhez • só • tojásfehérje
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A gesztenyét forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és a héját lehúzzuk.
2. Krumplinyomón áttörjük, egy lábosba tesszük, felöntjük az alaplével, és hozzákeverjük a vajat.
3. Megsózzuk, majd állandó kevergetés mellett kis lángon addig főzzük, míg nedvességtartalmának nagy része el nem párolog. A tűzről levéve félretesszük hűlni.
4. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan hozzákeverjük a gesztenyéhez.
5. A masszát kivajazott szufléformákba kanalazzuk, és kb. 20 percig sütjük, majd lejjebb vesszük a hőmérsékletet 180 °C-ra, és további 5 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Hozzászólás