Hozzávalók 4 személyre
55 dkg burgonya • 15 dkg liszt • 1 tojás • 1 csipet őrölt szerecsendió • só, bors • 50 dkg vargánya • 10 dkg tisztított vaj • 1 mogyoróhagyma • 2 gerezd fokhagyma • 1 csokor petrezselyem • 1 ág kakukkfű • 2,5 dl zöldségalaplé • 10 dkg darabolt paradicsom
Elkészítés
1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.
2. A még meleg tésztából 1,5 cm átmérőjű hengereket formázunk. A hengereket 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és a tetejüket egy villával lelapítjuk.
3. A vajat felforrósítjuk, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát 1 percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a megtisztított, szárazra törölt és félbevágott gombát, és aranybarnára sütjük.
4. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, alaposan összekeverjük, majd további 2-3 percig sütjük, hozzáöntjük az alaplét, és 1-2 percig forraljuk.
5. Röviddel a tálalás előtt hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet, és összemelegítjük. A gnocchit lobogó sós vízben főzni kezdjük, majd ahogy a gombócok a felszínre emelkednek, leszűrjük. Összeforgatjuk a gombás keverékkel, és levesestányérokban tálaljuk.
Ismerje meg Harald Wohlfahrtot és a szintén általa ajánlott bazsalikomos narancsparfét is!
Hozzászólás