Gnocchi pirított vargányával

Noha nem tipikus fekete-erdei étel, de ha Harald Wohlfahrt, Németország legjobb séfje ajánlja, nem lehet rossz

Hozzávalók 4 személyre
55 dkg burgonya 15 dkg liszt 1 tojás 1 csipet őrölt szerecsendió só, bors 50 dkg vargánya 10 dkg tisztított vaj 1 mogyoróhagyma 2 gerezd fokhagyma 1 csokor petrezselyem 1 ág kakukkfű 2,5 dl zöldségalaplé 10 dkg darabolt paradicsom

Elkészítés
1.
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a szerecsendiót, majd sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

2. A még meleg tésztából 1,5 cm átmérőjű hengereket formázunk. A hengereket 2 cm hosszú darabokra vágjuk, és a tetejüket egy villával lelapítjuk.

3. A vajat felforrósítjuk, a kakukkfüvet és az összezúzott fokhagymát 1 percig pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a megtisztított, szárazra törölt és félbevágott gombát, és aranybarnára sütjük.

4. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, alaposan összekeverjük, majd további 2-3 percig sütjük, hozzáöntjük az alaplét, és 1-2 percig forraljuk.

5. Röviddel a tálalás előtt hozzáadjuk a paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet, és összemelegítjük. A gnocchit lobogó sós vízben főzni kezdjük, majd ahogy a gombócok a felszínre emelkednek, leszűrjük. Összeforgatjuk a gombás keverékkel, és levesestányérokban tálaljuk.
 

Ismerje meg Harald  Wohlfahrtot és a szintén általa ajánlott bazsalikomos narancsparfét is!

Vote it up
196
Tetszett?Szavazzon rá!