Gombás pappardelle

Érdemes lesz megtanulni ennek a tésztának a nevét is, mert hallani fog még róla

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 90 dkg gomba 4 gerezd fokhagyma 4 dl tejföl 4 evőkanál liszt 2 kiskanál pirospaprika 1/2 kiskanál őrölt bors 5 dl zöldségalaplé 70 dkg pappardelle tészta 4 evőkanál frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1.
A felaprított gombát és fokhagymát olajon közepes lángon 5-8 percig pirítjuk, majd félretesszük és melegen tartjuk.

2. A tejfölt a liszttel és a paprikával elkeverjük, majd hozzáadjuk a borsot és az alaplét. Folyamatosan kevergetve 1 percig forraljuk, majd elkeverjük a gombával, és melegen tartjuk.

3. A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, majd a gombás szószt a tetejére kanalazzuk, és megszórjuk friss petrezselyemmel.

Vote it up
89
Tetszett?Szavazzon rá!