Hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt • 12,5 dkg vaj • 1 tojás • csipet só
A töltelékhez: olívaolaj • 1 nagyobb fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 30 dkg gomba • 1 evőkanál friss • kakukkfű • 2,5 dl tejszín • 3 tojás • 20 dkg reszelt gruyère sajt (vagy ementáli) • 1 evőkanál frissen aprított snidling • só, bors
Elkészítés
1. Az alaptészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe tesszük, majd a formába nyújtjuk.
2. Kevés olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a feldarabolt gombát, 5-6 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a kakukkfüvet, és hagyjuk kissé kihűlni.
3. A tejszínt összekeverjük a tojással, a sajttal és a snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a hagymás gombát. A tölteléket a tésztára öntjük, és 180 °C-on 35-40 percig sütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, tegyünk rá alufóliát!)
Kíváncsi további quiche-receptekre is? Kattintson!
Hozzászólás