Gombás quiche

Ha ősz, akkor gomba. Ha gomba, akkor például gombás quiche, amely kiváló előétel vagy akár főétel is lehet

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg liszt 12,5 dkg vaj 1 tojás csipet só

A töltelékhez: olívaolaj 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 30 dkg gomba 1 evőkanál friss kakukkfű 2,5 dl tejszín 3 tojás 20 dkg reszelt gruyère sajt (vagy ementáli) 1 evőkanál frissen aprított snidling só, bors

Elkészítés
1.
Az alaptészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 órára hűtőbe tesszük, majd a formába nyújtjuk.

2. Kevés olajon megfonnyasztjuk a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a feldarabolt gombát, 5-6 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a kakukkfüvet, és hagyjuk kissé kihűlni.

3. A tejszínt összekeverjük a tojással, a sajttal és a snidlinggel, sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a hagymás gombát. A tölteléket a tésztára öntjük, és 180 °C-on 35-40 percig sütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, tegyünk rá alufóliát!)
 

Kíváncsi további quiche-receptekre is? Kattintson!

Vote it up
15
Tetszett?Szavazzon rá!