Hozzávalók 4 személyre
150 dkg barna csiperkegomba • 10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez • tojássárgája • 10 dl sűrű tejszín • só, bors • szerecsendió • 10 dkg reszelt ementáli sajt
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított gombát felszeleteljük vagy négybe vágjuk (méretük szerint).
2. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a gombát, majd gyakori kevergetés mellett addig pároljuk, amíg a leve el nem fő (kb. 15 perc).
3. A gombát egy vékonyan kivajazott sütőedénybe tesszük. A tojássárgáját összehabarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis szerecsendiót, és a gombára öntjük.
4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk.
Hozzászólás