Gomba gratinmártással

Nem becsüljük eléggé a gombát mint ízletes és tápláló hozzávalót. Ezután fogjuk!

Hozzávalók 4 személyre
150 dkg barna csiperkegomba 10 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez tojássárgája 10 dl sűrű tejszín só, bors szerecsendió 10 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított gombát felszeleteljük vagy négybe vágjuk (méretük szerint).

2. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a gombát, majd gyakori kevergetés mellett addig pároljuk, amíg a leve el nem fő (kb. 15 perc).

3. A gombát egy vékonyan kivajazott sütőedénybe tesszük. A tojássárgáját összehabarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis szerecsendiót, és a gombára öntjük.

4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk.

Vote it up
108
Tetszett?Szavazzon rá!