Gombakrémleves

Csiperkéből is lehet bombasztikus fogást készíteni, nem csak „úribb” gombákból

Hozzávalók 4 személyre
25 dkg csiperke 1,5 liter víz 1 ág kakukkfű 3 dkg vaj 6 dkg rizsliszt só, bors tejszín (ízlés szerint)

Elkészítés
1.
A felszeletelt gomba kétharmadát a vízzel feltesszük főni. Amikor a víz forrni kezd, hozzáadjuk a kakukkfüvet, 20 percig főzzük, majd eltávolítjuk belôle a kakukkfüvet.

2. A levest botmixerrel pürésítjük, majd újra felforraljuk.

3. Közben felhevítjük a vajat, és a maradék gombát puhára pároljuk benne.

4. A rizslisztet összekeverjük egy kevés vízzel, majd a gombával együtt a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a tejszínnel együtt néhány percig forraljuk.

Vote it up
67
Tetszett?Szavazzon rá!