Gombaleves mogyoróval

Íme, egy csupa földi jóval megáldott leves. Még narancshéj is van benne!

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
12 dkg szárított vargánya 4 evőkanál vaj 2 vöröshagyma 15 dkg sárgarépa 40 dkg apró csiperkegomba 7,5 dl zöldségalaplé 3 evőkanál frissen aprított petrezselyem 0,5 dl olívaolaj 5 dkg pirított mogyoró 2 kiskanál reszelt narancshéj 1 gerezd fokhagyma 30 dkg vegyes gomba bors

Elkészítés
1. A vargányát kb. 20 percre 2,5 dl forró vízbe áztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Az áztatólét félretesszük.

2. A vaj felét közepes lángon felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát és a felkarikázott répát kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne.

3. Hozzáadjuk a csiperkét, megsózzuk, azt is puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a vargányát is, és még néhány percig együtt főzzük.

4. Nagy lángon hozzáöntjük az alaplét és a félretett áztatólét, majd ahogy forrni kezd, lefedjük, és közepes lángon kb. 20 percig forraljuk. Végül botmixerrel pürésítjük.

5. A petrezselymet összekeverjük az olívaolajjal, a durvára vágott mogyoróval, a narancshéjjal és az apróra vágott fokhagymával.

6. A maradék vajban 10 perc alatt puhára pároljuk a vegyes gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

7. A levest tányérokba szedjük, majd megszórjuk a petrezselymes-mogyorós keverékkel és a párolt gombával.
 

Ismerjen meg más gombaleves-recepteket is!

Vote it up
199
Tetszett?Szavazzon rá!