Gombapástétom

A gomba nagyon egészséges, mégsem fogyasztunk belőle eleget. Íme, egy megoldás

Hozzávalók 6 személyre
2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma 2 evőkanál vaj 2 evőkanál liszt 3 evőkanál sherry 0,25 kiskanál só 1 csipet bors 1 csipet őrölt szerecsendió 15 dkg csiperke 3 dkg dió 1 evőkanál frissen aprított snidling almaszeletek vagy endívia a tálaláshoz

Elkészítés
1.
A hagymát összekeverjük a vajjal, és nagy teljesítményen két percig mikrózzuk.

2. Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a sherryt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az apróra vágott gombát. 4-5 percre újra a mikróba tesszük, míg a gomba meg nem puhul, azután félretesszük hűlni.

3. A keverék háromnegyedét botmixerrel pürésítjük, majd a maradékhoz keverjük, és közben hozzáadjuk az apróra vágott diót és a snidlinget is.

4. Egy szép formájú edényt kibélelünk műanyag fóliával, belekanalazzuk a keveréket, majd lefedve legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.

5. Tálalás előtt a pástétomot a fólia segítségével kivesszük a formából, és almaszeleteket vagy endíviasalátát kínálunk hozzá.

Vote it up
59
Tetszett?Szavazzon rá!