Hozzávalók 2-3 személyre
50 dkg vegyes gomba • 3 vöröshagyma • 40 dkg paradicsom • 5 dkg vaj • 1,25 dl húsleves • 1,25 dl tejföl • só, bors • 1 evőkanál liszt • 1/2 csokor petrezselyem
Elkészítés
1. A gombát tisztítsuk meg a földmaradványoktól és a tönkvégüktől, majd vágjuk nagyobb kockákra. A hagymát aprítsuk fel. A paradicsomot karikázzuk fel.
2. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, és süssük benne a hagymát aranysárgára. Adjuk hozzá a gombát, majd a paradicsomot. Kevergetve pároljuk 5 percig. Forrósítsuk fel a húslevest, és öntsük a gombás-paradicsomos keverékhez. Sózzuk és borsozzuk.
3. Főzzük lefedve, alacsony hőfokon kb. 10 percig. Keverjük simára a tejfölt a liszttel.
4. Sűrítsük be vele a pörköltet. Mossuk meg a petrezselymet, vágjuk finomra és szórjuk a pörköltre. Zsemle- vagy burgonyagombóc illik hozzá. Vadhúshoz köretként is adhatjuk.
Hozzászólás