Gombapörkölt

Régebben a drága húspörkölt helyett iktatták az étrendbe. Manapság más a helyzet, különösen a nemes erdei gombákat illetően

Hasonló receptek

Hozzávalók 2-3 személyre
50 dkg vegyes gomba 3 vöröshagyma 40 dkg paradicsom 5 dkg vaj 1,25 dl húsleves 1,25 dl tejföl só, bors 1 evőkanál liszt 1/2 csokor petrezselyem

Elkészítés
1. A gombát tisztítsuk meg a földmaradványoktól és a tönkvégüktől, majd vágjuk nagyobb kockákra. A hagymát aprítsuk fel. A paradicsomot karikázzuk fel.

2. Egy lábasban forrósítsuk fel a vajat, és süssük benne a hagymát aranysárgára. Adjuk hozzá a gombát, majd a paradicsomot. Kevergetve pároljuk 5 percig. Forrósítsuk fel a húslevest, és öntsük a gombás-paradicsomos keverékhez. Sózzuk és borsozzuk.

3. Főzzük lefedve, alacsony hőfokon kb. 10 percig. Keverjük simára a tejfölt a liszttel.

4. Sűrítsük be vele a pörköltet. Mossuk meg a petrezselymet, vágjuk finomra és szórjuk a pörköltre. Zsemle- vagy burgonyagombóc illik hozzá. Vadhúshoz köretként is adhatjuk.

Vote it up
239
Tetszett?Szavazzon rá!