Grízes tészta

Ha hiányoznak a régi menzai ízek, nincs más választás: fel kell idézni azokat otthon

Mindenkinek vannak menzai emlékei, kinek ilyenek, kinek olyanok. A grízes tészta viszont sokkal kevésbé megosztó jellegű étel, mint például a paradicsomos káposzta. További előnye, ami mostanság nem elhanyagolható, hogy igen olcsón elkészíthető. Igaz ugyan, hogy sokan túl egyszerűnek tekintik, már-már lenézik, de azért ne szégyellje, ha szereti.

Hozzávalók 4 személyre
80 dkg szélesmetélt 30 dkg búzadara 1 evőkanál vaj 3 evőkanál barna cukor 40 dkg bogyós gyümölcs vagy sárgabarack

Elkészítés
1. A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük. A búzadarát egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vajat, a cukrot és a gyümölcsöt (ha sárgabarackot használunk, vágjuk apróra!), és egy kevés vízzel forralni kezdjük.

2. Ha a gyümölcs már kezd puhulni, hozzáöntünk még körülbelül 1,5 dl vizet, és a grízt is puhára főzzük. Tálaláskor a gyümölcsös grízt a tészta tetejére kanalazzuk.

Vote it up
251
Tetszett?Szavazzon rá!