Hozzávalók 4 személyre
3,5 dl tej • 3 dkg vaj • 1/2 csomag vaníliás cukor • 1 csipet só • 8,5 dkg gríz • 3 tojás • 2 evőkanál cukor
A málnaöntethez: 30 dkg málna • 1 citrom • 10 dkg cukor • 1 evőkanál fehérbor • fahéj • porcukor
Elkészítés
1. Forraljuk fel egy lábasban a tejet, 1 evőkanál vajat, a vaníliás cukrot és a sót. Állandó keverés mellett szitáljuk hozzá a grízt. Addig főzzük, amíg el nem válik a lábas falától.
2. Hagyjuk kissé kihűlni. Válasszuk szét a tojások sárgáját a fehérjétől. Keverjük a tojássárgáját és 2 evőkanál cukrot a tejbegrízhez. Verjünk kemény habot a tojásfehérjéből, és ezt is vegyítsük hozzá.
3. Kenjünk ki a maradék vajjal egy pudingformát, töltsük bele a grízt, és simítsuk le a tetejét. Fedjük le a formát, és főzzük forró vízfürdőben kb. 1 óra hosszat.
4. Az öntethez szitán törjünk át 25 dkg málnát. Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját.
5. Keverjük a málnához a 10 dkg cukrot, a bort, az őrölt fahéjat és a fél kiskanál citromhéjat. Forraljuk fel, és öntsük kiöntőkannába. Borítsuk ki a pudingot egy tálra, és díszítsük a maradék málnaszemekkel és a porcukorral.
Hozzászólás