Grillezett Bratwurst

Német kolbászhoz német krumplisaláta dukál. Mindkettőben jók a németek

Hozzávalók 4 személyre
4 doboz (0,33 l) sör 75 dkg bratwurst (német kolbász) 1 kg burgonya só, frissen őrölt fekete bors 18 dkg szalonna 10 dkg vöröshagyma 0,6 dl almaecet 4 evőkanál magos mustár + a tálaláshoz 4 db kemény tojás 4 evőkanál apróra vágott zöldhagyma olaj frissen aprított petrezselyem 12 szelet barna kenyér

Elkészítés
1. Közepes lángon lassan felforraljuk a sört. Beletesszük a kolbászokat, és addig főzzük, míg meg nem dagadnak (kb. 4-6 perc).

2. Előmelegítjük a grillt. Sós vízben megfőzzük a meghámozott, kockára vágott burgonyát, majd kiszedjük, lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.

3. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, borsozzuk és további 1 percig pirítjuk.

4. Egy nagyobb edényben összekeverjük a főtt burgonyát, a szalonnás-hagymás keveréket, az ecetet, a mustárt, a felszeletelt tojásokat és a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd kicsit összenyomkodva jól összekeverjük.

5. A kolbászokat bekenjük olajjal, és a grillen mindkét oldalukat néhány percig sütjük. A krumplisalátával körítve, petrezselyemmel díszítve, barna kenyérrel és mustárral tálaljuk.

Vote it up
385
Tetszett?Szavazzon rá!