Grillezett csirkecombok

A csirkehúsnak jót tesz, ha pikáns mázzal kenjük be, főként ha kerti grillen vagy grillsütőben sütjük meg

Hozzávalók
8 db csirke alsó- vagy felsőcomb (kb. 67 dkg) limonellagerezdek a díszítéshez a jamaicai grillpáchoz: 1 db vöröshagyma nagyon apróra vágva 3 evőkanál extra szűz olívaolaj 2 gerezd fokhagyma apróra vágva0,25 kiskanál őrölt fahéj 1 db limonella leve és reszelt héja 1 db piros csilipaprika kicsumázva és apróra vágva 0,5 kiskanál só 0,5 kiskanál jamaicai szegfűbors

Elkészítés
1. A grillpác elkészítéséhez egy kis serpenyőben, mérsékelt hőfokon felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a hagymát, a fokhagymát és a csilipaprikát, és addig sütjük, amíg a hagyma megfonnyad és pirulni kezd (kb. 10 perc), közben gyakran megkeverjük, végül rászórjuk a sót.

2. Egy nagy, lapos tálba borítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a limonella héját és levét. Az egészet jól összekeverjük.

3. Lehúzzuk a csirkecombokról a bőrt. Nem túl mélyen bevagdossuk a húst, majd beletesszük a tálba. Alaposan beleforgatjuk a pácba, a vágásokba is bedörzsölve a páclevet. Lefedve, szobahőmérsékleten 1 óra hosszat pácoljuk, vagy betesszük a hűtőszekrénybe, és akár 24 órán át is ott hagyjuk.

4. Meggyújtjuk a kerti grillt. Amikor már a parazsat szürke hamu borítja, kivesszük a húst a pácból, és 20-25 percig grillezzük, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a páclével. A combokat természetesen grillsütőben is megsüthetjük. A grillsütőt mérsékelten magas hőfokra melegítjük. A combokat a sütő rácsára helyezzük, és 20-25 percig grillezzük. Közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a húst. Limonella gerezdekkel díszítve, forrón tálaljuk.

További tippek
Amerikai grillpáchoz a hagymát és a fokhagymát olajban megpirítjuk, hozzáadunk 4 evőkanál ketchupot, 2 evőkanál Worcester-szószt, 2-2 evőkanál vörösborecetet és melaszt.

New Orleans-i grillpáchoz a hagymát és a fokhagymát olajban megpirítjuk, azután hozzáadjuk a limonella héját és levét 1,5 dl zsírszegény natúr joghurttal, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel és 2 evőkanál kreol fűszerkeverékkel együtt.

Vörösboros-kakukkfüves páchoz a hagymát és a fokhagymát 2 friss babérlevéllel és 1 evőkanál friss kakukkfűlevéllel együtt pirítjuk meg az olajban, majd hozzáadunk 1,75 dl vörösbort és fél kiskanálnyi durvára őrölt fekete borsot. Juharszirupos-narancsos páchoz a hagymát és a fokhagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk 1 narancs reszelt héját és levét, 3 kanál juharszirupot, 1-1 kanál metélőhagymát és tárkonyt.

Vote it up
423
Tetszett?Szavazzon rá!