Grillezett fűszeres-sajtos burgonya

Ha a rakott krumplit szereti, a grillezett burgonyát imádni fogja

Hozzávalók
1 db vöröshagyma 2 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva 2 evőkanál száraz fehérbor 5 dkg vaj 75 dkg burgonya (nem szétfövő) 10 dkg reszelt cheddar vagy ementáli sajt 0,75 dl csirkehúsalaplé só, bors

Elkészítés
1. Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, és vágjuk vékony szeletekre. Tisztítsuk meg a hagymát, és karikázzuk fel. Rendezzük el a burgonyát és a hagymát egy jókora extravastag alufólián, majd hajtsuk fel a fólia szélét, magas peremet formálva belőle.

2. Tegyünk a burgonya tetejére vajdarabkákat, majd szórjuk meg a sajttal és a petrezselyemmel. Locsoljuk rá a bort és az alaplét. Sózzuk, borsozzuk. A „csomagot” fedjük le egy megfelelő méretű alufóliadarabbal.

3. Grillezzük közepesen izzó faszénen kb. 40 percig. Forrón tálaljuk.

Tipp
Ha dupla méretű alufóliadarabot szabunk, és az oldalait felfelé hajlítjuk, a hagyma és a burgonya elhelyezése után laza csomagot formálhatunk a fóliából, és ebben süthetjük meg az ízletes ételt.

Vote it up
114
Tetszett?Szavazzon rá!