Grillezett kacsamell mentás zöldborsóval

Tegye el ezt a receptet a következő kerti sütögetésre, bármilyen messze is van az

Hozzávalók 4 személyre
4 db kacsamell 8 evőkanál provence-i fűszerkeverék vagy szárított kakukkfű só, bors 10 dkg vaj 4 evőkanál frissen aprított menta 50 dkg zöldborsó

Elkészítés
1.
A húst szárazra töröljük, a bőrét négyzetesen beirdaljuk, bedörzsöljük a szárított fűszerrel, majd sózzuk, borsozzuk, és néhány órára félretesszük.

2. A mentát a vajjal összedolgozzuk. A borsót sós vízben megfőzzük, alaposan leszűrjük, majd visszatesszük a meleg főzőedénybe, és a mentás vajjal összekeverjük.

3. A grillsütőt magas hőmérsékletűre hevítjük. A kacsamelleket bőrös oldalukkal lefelé a rácsra helyezzük, és legalább 10 percig sütjük, amíg a bőr teljesen meg nem pirul, és a zsír jó része ki nem olvad. (Ügyeljünk, nehogy a pattogó zsír sérülést okozzon!) Ezután megfordítjuk, és 5-10 perc alatt készre sütjük. A mentás zöldborsóval tálaljuk.

Vote it up
91
Tetszett?Szavazzon rá!