Hozzávalók
2,5 kiskanál instant élesztő • 48 dkg liszt + a nyújtáshoz • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt • 2 evőkanál nagy szemű só • 1,25 dl tejföl • étolaj
Elkészítés
1. Az élesztőt elkeverjük 7,5 dl langyos vízben, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, nyúlós tésztát gyúrunk belőle, és szobahőmérsékleten 20 percig kelesztjük.
2. Hozzáadjuk a sót és a tejfölt, majd addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától és össze nem áll egy labdává. Ekkor műanyag fóliával lefedve 30 percig kelesztjük.
3. Ezután 4-5-ször átgyúrjuk (hogy kimenjen belőle a levegő), szobahőmérsékleten további 3-4 órán át kelesztjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. A grillt magas hőfokon előmelegítjük. A tésztát 8 részre osztjuk, és alaposan belisztezett felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
5. A kenyerek egyik felét olajjal megkent grillrácson 2-3 perc alatt meggrillezzük (akkor jó, ha kicsit megégett, és már nem ragad a rácshoz), majd megfordítjuk, és további 1-2 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás