Grillezzen egészségesen!

Ha szereti a kerti sütögetést, érdemes odafigyelnie az alábbiakra, nehogy rákkeltő legyen az étele

A nyílt lángon sütött húsban olyan vegyületek keletkeznek, amelyekről régóta gyanítják, hogy fokozzák a rák veszélyét. Bár egy-egy grillezett hamburger aligha növeli számottevően a kockázatot, az alábbi ötletekkel ki-ki ártalmatlanabbá teheti az étrendjét:

• Kaparja le a megperzselődött részeket, amelyek a rákkeltőnek tartott anyagokat tartalmazhatják.

• Helyezze magasabbra a grillrácsot és vegye lejjebb a hőmérsékletet, hogy a füst és a lángok kevésbé érjék az ételt.

• Fogóval vagy lapáttal forgassa a húst – a villa szúrása nyomán kicsorduló nedvek felszítják a lángokat.

• Lebőrözött csirkét és halat süssön! A kutatási eredményekből úgy tűnik, hogy ezek nem növelik a rák kockázatát.

• Előzetesen mikróban főzéssel rövidítse le a grillezéshez szükséges időt, és olajmentes lével pácoljon.

• Grillezzen zöldséget-gyümölcsöt, abban roston sütéskor sem alakulnak ki ártalmas vegyi anyagok.

Vote it up
266
Tetszett?Szavazzon rá!