Grillezzen kukoricát!

Tegyen próbát bátran! Nem csak főzve jó ez a jellegzetes nyári eledel, sőt a grillezés még jobban kihozza az ízeit. Receptekkel!

Kapcsolódó cikkek

A csöves kukorica tökéletes köret a grillezett húsok vagy halak mellé. De miért főzné a konyhában, amikor meg is grillezheti a főétellel együtt? Grillezve a kukorica édesebb, a többi étel aromájának és füstösségének köszönhetően pedig ízletesebb lesz. Íme, a különleges grillezett kukorica elkészítésének fortélyai.

Ha a kukoricacsövön már nincsenek rajta a levelek, csomagolja alufóliába.

 Ha rajta vannak, akkor ollóval vágjon le minden száraz vagy lelógó csuhélevelet, és vágja le a kukorica hajának kinyúló részét, de egyébként hagyja benne a csövet a csuhéban. Ezután áztassa a csövet vízben 15-30 percig. Ennek az a szerepe, hogy a csuhé kellően megszívja magát vízzel, és ne gyulladjon meg a grillen.

 Dobja a fóliába csomagolt vagy levelekkel borított kukoricacsövet a forró grillre. Pár percenként forgassa meg, hogy egyenletesen süljön. A kukoricának 15-20 perc múlva el kell készülnie. Általában arról derül ki, ha már kész, hogy a csuhé teljesen elfeketedett.

 Hagyja kicsit kihűlni a kukoricacsövet, majd hántsa le. A kukoricát sokan ízesítés nélkül eszik: a friss tejes kukoricából a grillezés a legfinomabb ízeket csalogatja elő. Ha mégis szeretne egy kis extra ízt, kenje meg a kukoricát vajjal, vagy az alábbi, könnyen összedobható krémek egyikével:

Cajun: zsírszegény tejföl, görög joghurt, paprika, fokhagymapor, fekete bors, hagymapor, Cayenne-bors, oregánó, kakukkfű, zöldcitromlé, méz
Aszalt paradicsomos-pestós: pürésített, olajban eltett aszalt paradicsom, pesto, olívaolaj, méz
Tijuana: zsírszegény majonéz, görög joghurt, zöldcitromlé, chilipor; szórja meg a kukoricát reszelt cotija (queso añejo) vagy parmezán sajttal.

Vote it up
396
Tetszett?Szavazzon rá!