Grillfortélyok

Tökéletes eredményre törekszik? Fogadja meg a kerti sütés koronázatlan királyának, Antony Worrall Thompsonnak a tanácsait

Kapcsolódó cikkek

Kulcsfontosságú a hőforrásként szolgáló faszén vagy gázláng és a sütni való élelmiszer távolságának pontos szabályozása az egyenletes átsülés érdekében. Ha a rostsütőnek nincs polca, alakítson ki a szénréteg szélén langyos zónát, hogy sütés után melegen tartsa az ott pihentetett finomságokat. Az olyan hőmérsékletű legyen, hogy fölé emelt tenyerével huzamosabb ideig el tudja viselni a forróságot.

Növelje a grilltálca magasságát, vagy terítse szét vékonyabbra a szenet a sütés befejező szakaszához szükséges meleg zóna létrehozására. Ezt a tenyerének 8-10 másodpercig kell kibírnia.

A legforróbb részt a hús vagy hal pirításához a faszén halomba húzásával állíthatja elő. Kíváncsi, mi másra kell még figyelni a hal grillezésekor?

A jó hamburger titka az alapanyag – én a bioboltból beszerzett darált húsra szavazok. Keverje össze a masszát, formáljon pogácsákat, és legalább egy óráig vagy éjszakán át tartsa hidegen, hogy az ízek összeérjenek. Sütés előtt körülbelül fél órával vegye ki a hűtőből.

Az oldalas akkor a legfinomabb, ha roston sütés előtt páclében rotyogtatják. Süsse mindkét oldalán 10 percig, közben locsolgassa a páclével.

A legtöbb zöldségféle grillezhető, de a vöröshagymát, sárgarépát és burgonyát, azaz a gumós, hagymás vagy gyökérzöldségeket időmegtakarítás érdekében érdemes előbb félig megfőzni.
 

Ismerjen meg további grillezési praktikákat!

Vote it up
264
Tetszett?Szavazzon rá!