Gung bao csirkeszárnyak

Hacsak nincs élettani oka, ne sajnálja a fűszereket! Persze lehetőleg adagolja és őrölje frissen

Hozzávalók 4 személyre
10 dkg földimogyoró 2 evőkanál kukoricaliszt 8 evőkanál szójaszósz 80 dkg csirkeszárny 4 evőkanál étolaj 2 evőkanál szecsuani bors 4 db szárított csilipaprika 4 gerezd fokhagyma 5 cm gyömbér 4 db újhagyma

Elkészítés
1.
A mogyorót forró serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A kukoricalisztet elkeverjük 2 evőkanál szójaszósszal, megforgatjuk benne a húst, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk.

2. Közepes lángon felhevítünk egy wokot vagy egy serpenyőt, felforrósítjuk benne az olajat, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a szecsuani borsot és az apróra vágott csilipaprikát.

3. Kevergetni kezdjük, majd mikor a csili barnulni kezd, visszatesszük a tűzre, nagy lángon hevítve hozzáadjuk a csirkeszárnyakat, és 3-4 percig pirítjuk.

4. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, az apróra vágott gyömbért, a nagyobb darabokra vágott újhagymát és a földimogyorót. További 1-2 percig pirítjuk, míg a csirke teljesen át nem sül, majd a maradék szójaszósszal elkeverve, azonnal tálaljuk.

Vote it up
128
Tetszett?Szavazzon rá!