Gyógyító cipőfűző

Talán nem is hinné, hány lábpanaszon enyhíthet, ha az alábbi trükköket követve fűzi be a cipőjét

Íme, Fred Beaumont nagy-britanniai lábszakorvos útmutatója. Lejjebb megtalálja az egyes fűzési technikák rajzos magyarázatát is.

1. Probléma: Csúszkáló sarok
Megoldás: Szorosra fűzés
Cikcakkban haladjon az utolsó előtti lyukig. Dugja be ugyanazon az oldalon a legfelső lyukba, így képezzen két hurkot. Húzza szorosra a másik oldali hurkon át; kössön kettős masnit.

2. Probléma: Keskeny sarok
Megoldás: Két rövid fűző
Fűzze be a bakancs alsó felét középtől kezdve cikcakkvonalban, és kösse meg a lábujjak felé eső végén. Vezessen egy másik fűzőt a középtől cikcakkban felfelé; a fűző végére kössön kettős masnit.

3. Probléma: Keskeny lábfej
Megoldás: Félúton rögzítés
Haladjon cikcakkban középig. Dugja be a fűzőt ugyanazon az oldalon a következő lyukba, ezzel képezzen két hurkot. Húzza át a fűzőt az ellenkező oldali hurkon. Folytassa a cikcakkozást; a végére kössön masnit.

4. Probléma: Magas lábboltozat
Megoldás: S vonal
Alulról indulva dugja át a fűzőt kétszer azonos oldali lyukon, majd keresztezze a másik oldalra, és így tovább a lyuksor tetejéig, azután ismételje meg a fűző másik felével az ellenkező oldalon; a fűző végére kössön kettős masnit.

5. Probléma: Fájós lábujj
Megoldás: A fűző megemelése
Vezesse a fűzőt a jobb felső lyuktól egyenesen a bal alsóig. Fent hagyjon annyit, amennyi a megkötéshez kell. Haladjon cikcakkvonalban lentről felfelé; a végére kössön kettős masnit.

6. Probléma: Fájós rüszt
Megoldás: Kihagyásos fűzés
Haladjon cikcakkvonalban a legalsó három lyuknál, azután vezesse a fűzőt mindkét oldalon függőlegesen át a lyukakon, amíg a legfelső két lyukhoz nem ér. Ott még egyszer keresztezzen át; a fűző végére kössön masnit.

Vote it up
281
Tetszett?Szavazzon rá!