Gyógyfürdőzés otthon

Kényeztesse magát gyógyfürdőzéssel! A legjobb kezelések sok összetevője az ön konyhájában is megtalálható

Valerie Gennari Cooksley, a Healing Home Spa (Otthoni gyógyfürdő) című könyv szerzője az alábbi recepteket ajánlja:

Forró köves lábfürdő. Helyezzen egy mosdótálba üveggolyókat vagy tisztára mosott, sima köveket (akár a kertből gyűjtötteket). Öntsön forró vizet a tálba, keverjen bele 1 kávéskanál cukrozatlan kakaóport, 2 kávéskanál teljes tejport, 2 kávéskanál szódabikarbónát és 1/8 kávéskanál őrölt fahéjat. Tegye bele a lábát, görgesse vele ide-oda a köveket, koncentráljon a fájós pontokra, aztán áztassa ki jól a lábát.

Kertész kézbedörzsölő. Vegyítsen el 1 kávéskanál olívaolajat 1/2 citrom levével, 2 kávéskanál mézzel és 2 csepp mandulakivonattal. Dörzsölje be a kezét ezzel a keverékkel, majd csavarja törülközőbe. Tizenöt perc múlva leöblítheti. A citrom tisztítja, az olaj és a méz puhítja a bőrt.

Macsó izombedörzsölő. Keverjen össze 1 kávéskanál olívaolajat 1/4 kávéskanál őrölt gyömbérrel, 1–1 csipetnyi cayenne-i borssal és porított franciamustárral. Hagyja állni 15 percig, majd dörzsölje be vele az izmait. Vigyázzon, nehogy szembe, érzékeny vagy sérült bőrfelületre kerüljön! A fűszerek finom vérkeringést serkentő hatása enyhíti az izomfájdalmat.

Vote it up
276
Tetszett?Szavazzon rá!