Gyógyfalatok cukorbetegség ellen

Az újabb kutatások azt mutatják, hogy ezek különösen eredményesek a megelőzésben

A diabéteszesek arra számíthatnak, hogy a kór évekkel rövidíti meg az életüket. Ez bizony nem éppen kellemes kilátás. A védekezéshez természetesen alapvető a kiegyensúlyozott étrend, de szerepeljenek benne az alábbi szupertáplálékok is. Az újabb kutatások azt mutatják, hogy ezek különösen eredményesek a betegség megelőzésében.

Tej
Naponta legalább negyed liter elfogyasztása 40%-kal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának veszélyét, mivel kalcium-, magnézium- és D-vitamin-tartalma révén a szervezet jobban hasznosítja az inzulint. Az előnyöket azonban kiolthatja a telítettzsír-tartalom, ezért vásároljon sovány tejet.

Olajos magvak
Egy 64 ezer középkorú nőre kiterjedő kínai vizsgálatban nemrégiben megállapították, hogy a naponta földimogyorót fogyasztóknál 21%-kal csökken a cukorbetegség kockázata. A jelek szerint más olajos magvak ugyanilyen jótékony hatásúak. Rágcsáljon el naponta három deka diót, mandulát vagy kesudiót. (Ez a mennyiség még nem fenyeget elhízással.)

KávészemekKávé
Töltsön bátran: egy nemrégiben megjelent vizsgálat szerint a napi négy csésze hosszú kávét felhörpintőknél 30%-kal csökken a diabétesz veszélye. Dr. Rob M. van Dam, a Harvard Egyetem táplálkozástani tanszékének adjunktusa úgy véli, a koffeinmentes kávé is jó, de mindenképpen filterest igyon, mert a másfajta készítmények fölsrófolhatják a koleszterinszintjét.

Fahéj
Egy új vizsgálat szerint ez a fűszer csillapítja a vércukorszint ingadozásait, amelyek hozzájárulnak a 2-es típusú diabétesz kialakulásához. Kimutatták, hogy már napi fél kiskanálnyi – müzlire, joghurtra vagy gyümölcsre hintett – fahéj is elősegíti az egészséges vércukorszint fenntartását.

Vote it up
698
Tetszett?Szavazzon rá!