Gyömbéres-barackos csirke

Csak csínján a pikáns ízt adó gyömbérrel, a többi elronthatatlan

Hasonló receptek

Hozzávalók
60 dkg csirkemell vagy -comb 12 dkg sárgabarackkompót 1 evőkanál fehérborecet 1 evőkanál reszelt torma 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér 0,5 kiskanál só 0,5 kiskanál bors

Elkészítés
1.
A húsról eltávolítjuk a bőrt, enyhén sózzuk, borsozzuk, majd sütőben 170 °C-on megsütjük.

2. Míg a hús sül, a nagyobb darabokra vágott barackot összekeverjük a borecettel, a tormával, a gyömbérrel, a sóval és a borssal. Mikrohullámú sütőbe helyezzük, lefedjük, és a legerősebb fokozaton 60 másodpercig mikrózzuk. Közben egyszer átkeverjük.

3. Ezután megkenjük vele a húst, és a sütőbe visszahelyezve további 10-20 percig sütjük, időnként átkenve a barackos keverékkel. Tálaláskor a maradék szószt a húsra kanalazzuk.
 

További tipp
Egész csirkével is elkészíthető: ilyenkor a csirke hasüregét megszórjuk sóval, borssal, majd lábait összekötözzük, és 60 percig sütjük, majd a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a bontott csirkénél.

Vote it up
111
Tetszett?Szavazzon rá!