Gyömbéres-körtés galette

Csak gyöngéden a gyömbérrel! Egy kevés is elég a finom összhatáshoz

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 csomag rétestésztalap 1 db tojásfehérje 2 evőkanál liszt + a nyújtáshoz 2 evőkanál cukor 2 evőkanál barna cukor 1 evőkanál cukrozott gyömbér 1 kiskanál citromhéj 2 evőkanál vaj 3 db nagyobb körte tejszínhab (tetszőleges) cukrozott gyömbér (tetszőleges)

Elkészítés
1. Enyhén lisztes felületen kihajtogatjuk a rétestésztát, és egy 25x30 cm-es téglalapot formálunk belőle. Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, villával megszurkáljuk, majd a széleit enyhén visszahajtjuk, és a felvert tojásfehérjével bekenjük. A levágott tésztával feldíszítjük a széleket, és ismét bekenjük tojásfehérjével.

2. Összekeverjük a lisztet, a kétféle cukrot, a gyömbért és a citromhéjat, belevagdossuk a vajat, és a kapott keverék felét rászórjuk a tésztára. Rátesszük a meghámozott, kimagozott és vékony szeletekre vágott körtét, és a maradék keverékkel megszórjuk.

3. A tésztát 200 °C-os sütőben 18-20 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz, és a körte meg nem puhul. Melegen, ízlés szerint tejszínhabbal és cukrozott gyömbérrel tálaljuk.

Vote it up
145
Tetszett?Szavazzon rá!