Gyömbéres étcsokoládé

Külön-külön a gyömbér és az étcsokoládé is egészséges. Együtt valószínűleg csodatévő hatással bírnak

Ha nem hiszi el a fenti állítást, kattintson, és kiderül miért egészséges a gyömbér. És akkor még nem is beszéltünk az étcsokoládé érgyógyító hatásáról.

Hozzávalók 4 személyre
30 dkg étcsokoládé + 10 dkg a díszítéshez 2 dl tejszín 6 dkg puha vaj 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér 30 dkg fehér csokoládé 2 dkg aszalt gyömbér zöld ételfesték

Elkészítés
1. A tejszín felét felforraljuk, és a vízgőz felett megolvasztott étcsokoládéval és a vaj felével simára keverjük. A keveréket hideg felületre (pl. márványlapra vagy fémtálcára) kenjük, és hűlésig késsel ide-oda simítgatjuk. (Fontos, hogy hirtelen hűtsük le.) Ezután fóliával kibélelt tepsibe tesszük, és hűtőben megdermesztjük.

2. A maradék tejszínt a friss gyömbérrel felforraljuk, hozzáadjuk a vízgőz fölött megolvasztott fehér csokoládét és a vaj másik felét, majd az előbb leírt módon hirtelen lehűtjük. Ezután belekeverjük az apróra vágott aszalt gyömbért és az ételszínezéket, majd az étcsokoládés rész tetejére öntjük.

3. A díszítésre szánt étcsokoládét felolvasztjuk, elkenjük a gyömbéres rész tetején, majd az egészet visszatesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a fólia segítségével kiborítjuk a tepsiből, és késsel szeleteket vágunk belőle.
 

Kattintson a további gyömbéres receptekért!

Vote it up
247
Tetszett?Szavazzon rá!