Hozzávalók 4 személyre
5 evőkanál hoisin szósz • 1 evőkanál szójaszósz • 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez • 2 gerezd fokhagyma • 1 evőkanál reszelt gyömbér • 4 db csirkemellfilé • 20 dkg basmati rizs • 10 dkg zöldborsó • 1 csokor koriander • 2 db újhagyma • 1 db csilipaprika • 1 db tojás
Elkészítés
1. A hoisin szószt, a szójaszószt, az olajat, az összezúzott fokhagymát és a gyömbért összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellet, és legalább fél óráig állni hagyjuk.
2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk két réteg alufóliával, beletesszük a húst, és 20 perc alatt készre sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a marináddal.
3. Ezalatt a rizst 4 dl vízben főzni kezdjük, majd a főzés vége előtt 2 perccel hozzáadjuk a zöldborsót. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vágott koriandert, a vékonyan felkarikázott újhagymát és a csilit.
4. Felhevítünk egy kevés olajat, az enyhén felvert tojást aranybarnára sütjük benne, majd vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet is csíkokra vágjuk, a rizs tetejére helyezzük, és a tojással tálaljuk.
Hozzászólás