Gyömbéres csirke

Jellegzetes keleti ízek, amelyek a hoisin szósznak, a gyömbérnek és a szójaszósznak köszönhetők

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
5 evőkanál hoisin szósz 1 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál olívaolaj + a sütéshez 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál reszelt gyömbér 4 db csirkemellfilé 20 dkg basmati rizs 10 dkg zöldborsó 1 csokor koriander 2 db újhagyma 1 db csilipaprika 1 db tojás

Elkészítés
1.
A hoisin szószt, a szójaszószt, az olajat, az összezúzott fokhagymát és a gyömbért összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellet, és legalább fél óráig állni hagyjuk.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Egy tepsit kibélelünk két réteg alufóliával, beletesszük a húst, és 20 perc alatt készre sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a marináddal.

3. Ezalatt a rizst 4 dl vízben főzni kezdjük, majd a főzés vége előtt 2 perccel hozzáadjuk a zöldborsót. A tűzről levéve hozzákeverjük az apróra vágott koriandert, a vékonyan felkarikázott újhagymát és a csilit.

4. Felhevítünk egy kevés olajat, az enyhén felvert tojást aranybarnára sütjük benne, majd vékony csíkokra vágjuk. A csirkemellet is csíkokra vágjuk, a rizs tetejére helyezzük, és a tojással tálaljuk.

Vote it up
93
Tetszett?Szavazzon rá!