Gyömbéres emberke

Gyereknek, felnőttnek egyaránt nagyszerű ajándék ez a kedves és finom süteményemberke

Hasonló receptek

A skandináv és az angolszász régióban egyaránt kedvelt sütemény, amely napjainkra meghódította egész Európát.

Hozzávalók 30 darabhoz
12 dkg lágy vaj 15 dkg barna cukor5 dkg kristálycukor 1 evőkanál friss, reszelt gyömbér 2 nagy, felvert tojás50 dkg sima liszt 0,25 kiskanál só 0,5 kiskanál fahéj 0,25 kiskanál őrölt szegfűbors 0,25 kiskanál szódabikarbóna 0,6 dl forró víz

Elkészítés
1. Keverjük össze a vajat a kétféle cukorral és a gyömbérrel, majd öntsük hozzá a felvert tojásokat, és az egészet jól keverjük el. Szitáljuk össze a lisztet, a sót és a fűszereket, és oldjuk fel a szódabikarbónát forró vízben.

2. Adagoljuk a lisztet és a sót, valamint a szódás vizet felváltva a vajas-tojásos krémhez, és keverjük simára.

3. Borítsuk ki a nyers tésztát a tálból, és gyúrjuk tovább egy kilisztezett deszkán. Ha a tészta nem elég kemény, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Csomagoljuk a tésztát műanyag fóliába, és néhány órára hűtsük be.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Nyújtsuk ki a tésztát a kilisztezett gyúródeszkán 5 mm vastagra. Szaggassuk ki a kiválasztott formát tésztakiszúróval.

5. Tegyük a gyömbéres emberkéket egy kikent tepsibe, és süssük 15-20 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Vote it up
230
Tetszett?Szavazzon rá!