Hozzávalók 4 személyre
2 kg körte • 10 dkg zöld kaliforniai paprika • 10 dkg mazsola • 0,5 evőkanál szegfűszeg • 2 rúd fahéj • 1 db csillagánizs • 2 evőkanál őrölt gyömbér • 5 dkg cukor • 1 evőkanál fehérborecet
Elkészítés
1. A körtét meghámozzuk, és a magház eltávolítása után cikkekre vágjuk. Az apróra vágott paprikával és a mazsolával együtt egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd a fehérborecettel forralni kezdjük.
2. Tíz perc múlva hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a csillagánizst. Újabb tíz perc elteltével beleszórjuk a gyömbért és a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte annyira puha nem lesz, hogy szétesik.
3. Ezután a szegfűszeget és a csillagánizst eltávolítjuk belőle, és sterilizált üvegbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.
Hozzászólás