Gyömbéres körtechutney

Az Indiából származó különleges csatni egyfajta mártás vagy szósz, ami húsokhoz kitűnő

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 kg körte 10 dkg zöld kaliforniai paprika 10 dkg mazsola 0,5 evőkanál szegfűszeg 2 rúd fahéj 1 db csillagánizs 2 evőkanál őrölt gyömbér 5 dkg cukor 1 evőkanál fehérborecet

Elkészítés
1. A körtét meghámozzuk, és a magház eltávolítása után cikkekre vágjuk. Az apróra vágott paprikával és a mazsolával együtt egy edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje, majd a fehérborecettel forralni kezdjük.

2. Tíz perc múlva hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a csillagánizst. Újabb tíz perc elteltével beleszórjuk a gyömbért és a cukrot, majd addig főzzük, míg a körte annyira puha nem lesz, hogy szétesik.

3. Ezután a szegfűszeget és a csillagánizst eltávolítjuk belőle, és sterilizált üvegbe töltjük. Húsokhoz kitűnő.

Vote it up
187
Tetszett?Szavazzon rá!