Gyömbéres sertéskaraj

Találós kérdés: vad ízeket kínál, mégsem vaddisznó! Mi az? A megoldás: ez az ínyencség!

Hozzávalók 4 személyre
4 szelet sertéskaraj 2 evőkanál étolaj 5 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál méz 1 szál thai citromfű (apróra vágva) 1 ujjnyi gyömbér (apróra vágva) 1 kiskanál csilipehely (vagy friss csili, apróra vágva) 2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés
1.
A hússzeleteket egy nem fémből készült edénybe helyezzük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a húsra öntjük, majd lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.

2. A grillsütőt előkészítjük a sütéshez. A hússzeleteket a grillrács közepére helyezzük, mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük, majd kissé a rács széle felé húzva őket, 10 perc alatt teljesen átsütjük. Salátával kitűnő.

Vote it up
5
Tetszett?Szavazzon rá!