Hozzávalók 4 személyre
4 szelet sertéskaraj • 2 evőkanál étolaj • 5 evőkanál szójaszósz • 1 evőkanál méz • 1 szál thai citromfű (apróra vágva) • 1 ujjnyi gyömbér (apróra vágva) • 1 kiskanál csilipehely (vagy friss csili, apróra vágva) • 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés
1. A hússzeleteket egy nem fémből készült edénybe helyezzük. A többi hozzávalót alaposan összekeverjük, a húsra öntjük, majd lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.
2. A grillsütőt előkészítjük a sütéshez. A hússzeleteket a grillrács közepére helyezzük, mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük, majd kissé a rács széle felé húzva őket, 10 perc alatt teljesen átsütjük. Salátával kitűnő.
Hozzászólás