Hozzávalók 4 személyre
1 db ananász • 4 db alma • 2 db banán • olívaolaj a sütéshez • 5 dkg porcukor
A tésztához: 15 dkg liszt • 1 db tojás • 1 dl édes pezsgő • 2 db tojásfehérje
A szószhoz: 30 dkg málna • 2 evőkanál porcukor • 2 evőkanál cseresznyelikőr vagy -pálinka
Elkészítés
1. A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk, majd a közepén kialakított mélyedésbe öntjük a tojást és a pezsgő felét. Összedolgozzuk, hozzáöntjük a maradék pezsgőt, és lefedve 1 órára hűvös helyre tesszük. A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a pezsgős keverékhez és félretesszük.
2. A szószhoz a málnát villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és a cseresznyelikőrt. A folyadékot átszűrjük (hogy a magokat eltávolítsuk), majd hűvös helyre tesszük.
3. Az ananászt meghámozzuk, belső részét eltávolítjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk. A meghámozott és kimagozott almákat szintén kockákra, a banánt pedig 2 cm-es karikákra vágjuk.
4. A gyümölcsdarabokat egy villára tűzzük, a tésztába mártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. A felesleges olajat leitatjuk róluk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a málnaszósszal, és megszórjuk porcukorral.
Hozzászólás