Gyümölcsök pezsgős pongyolában

Nem kell hozzá kiöltözni, hiszen ő is csak pongyolát visel ;)

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
1 db ananász 4 db alma 2 db banán olívaolaj a sütéshez 5 dkg porcukor

A tésztához: 15 dkg liszt 1 db tojás 1 dl édes pezsgő 2 db tojásfehérje

A szószhoz: 30 dkg málna 2 evőkanál porcukor 2 evőkanál cseresznyelikőr vagy -pálinka

Elkészítés
1. A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk, majd a közepén kialakított mélyedésbe öntjük a tojást és a pezsgő felét. Összedolgozzuk, hozzáöntjük a maradék pezsgőt, és lefedve 1 órára hűvös helyre tesszük. A tojásfehérjéket enyhén felverjük, hozzáadjuk a pezsgős keverékhez és félretesszük.

2. A szószhoz a málnát villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a cukrot és a cseresznyelikőrt. A folyadékot átszűrjük (hogy a magokat eltávolítsuk), majd hűvös helyre tesszük.

3. Az ananászt meghámozzuk, belső részét eltávolítjuk, és a gyümölcsöt felkockázzuk. A meghámozott és kimagozott almákat szintén kockákra, a banánt pedig 2 cm-es karikákra vágjuk.

4. A gyümölcsdarabokat egy villára tűzzük, a tésztába mártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. A felesleges olajat leitatjuk róluk, és tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor meglocsoljuk a málnaszósszal, és megszórjuk porcukorral.

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!