Gyümölcs- és zöldséglevek házilag

Íme, hét egészséges, istenien finom, ráadásul turmixgéppel pillanatok alatt elkészíthető ital receptje

Hasonló receptek

A facsart gyümölcslevet szobahőmérsékleten igya, ne hidegen – így könnyebb feldolgozni. Próbálja meg nem egy húzásra ledönteni, hanem lassan kortyolni, picit minden kortyot a szájában tartva, hogy összekeveredjen a nyállal. A nyál olyan enzimeket tartalmaz, amelyek különben kimaradnának az emésztés folyamatából, hiszen a gyümölcslevet nem rágja meg.

Gyümölcslevet legjobb, ha üres gyomorra iszik, mert így gyorsabban fel tud szívódni – az semmi esetre sem jó, ha erjedésnek indul a gyomorban. Ivás után várjon körülbelül 20 percet, mielőtt száraz ételt lenne. A zöldségalapú italok frissítő hatása is jelentősebb, ha éhgyomorra issza! Ha étkezés közben fogyaszt gyümölcslevet, figyeljen, hogyan reagál a szervezete a folyadék és az étel keveredésére. A turmixokra többnyire ugyanezek az alapelvek vonatkoznak: ha jóval étkezés előtt issza meg, könnyebb megemészteni is őket.

Megazöld
Hozzávalók:
2 levél kelkáposzta 1 csésze spenót 2 levél római saláta ¼ közepes uborka 3 szár zeller 2 közepes zöldalma 1/4 hámozott citrom

Elkészítés: gyümölcscentrifugában készítse el.

Tipp: kelkáposztából inkább a valamivel kisebbeket válassza, és kerülje a már sárguló, hervadt darabokat. Mielőtt a leveleket a gépbe dobná, a minél nagyobb hatékonyság érdekében sodorja szivar alakúra őket.

Tiszta zöldturmix
Ebben a frissítő erejű turmixban a sötétzöld leveles kelnek nemcsak a színét, de a kesernyés ízét is kiegyensúlyozza a világoszöld lime!

Hozzávalók: 1,5 csésze leveles kel 1/4 csésze uborka 1 közepes alma 1 közepes, hámozott lime 1 csésze víz

Elkészítés: Turmixolja össze.

Tipp: a lime-ot nagyon könnyű leturmixolni – a héját egyszerűen vágja le, de a belső, fehér héjat hagyja rajta (tömve van jótékony hatású növényi vegyületekkel, amelyeket igazán nem akar kidobni).

Blake Lively szédítő méregtelenítő keveréke
Hozzávalók
: 1 csésze leveles kel 2 levél mángold ½ csésze petrezselyem 1/2 apró cékla 1/2 csésze ananász 2 közepes zöldalma (esetleg piros, ha édesíteni szeretné) 1 ágacska menta 1/2 közepes, hámozott citrom

Elkészítés: gyümölcscentrifugában készítse el.

Chíamagos finomság
Hozzávalók
: 1 frissen feltört kókusz belső húsa és a kókuszvíz 1/2 csésze papaja 2 evőkanál áztatott farkasbogyó 1 evőkanál chiamag 1/2 csésze petrezselyem 1/2 közepes, fagyasztott banán 3 magozott datolya

Elkészítés: turmixolja össze.

Tipp: a chiamagokat 10 percig áztassa a turmixban, mielőtt bekapcsolná a gépet, hogy beszívják a folyadékot – így hatékonyabb hidratálóként fognak működni.

Mandulás boldogság
Hozzávalók
: 1 csésze mandulatej 2 evőkanál mandulavaj 1/2 evőkanál nyers kakaó 1/4 csésze fagyasztott kókusztej 1/2 közepes banán 2 magozott datolya

Elkészítés: turmixolja össze.

Tipp: ha szép textúrát szeretne az italnak, kakaópor helyett használjon ropogós, nyers kakaót!

Krémes-zöldes
Hozzávalók
: 1/4 közepes avokádó 1 csésze leveles kel 1 csésze mandulatej 1/2 közepes banán 3 közepes, magozott datolya 1/2 csésze jég

Elkészítés: turmixolja össze.

Tipp: Amikor a leveles kelt gyümölcscentrifugával préseli, az egész levelet bátran tegye a gépbe. Ha azonban turmixolja, a szárát tépje le.

Kókuszos-acai bogyós tál
Az áfonya egzotikus rokona, az acai bogyó sok antioxidánst és egészséges zsírt tartalmaz, cukor azonban egy szem nincs benne! A nagyobb élelmiszerüzletekben a fagyasztott részlegnél keresse.

Hozzávalók: 2 csomag fagyasztott acai 1/2 közepes banán 3/4 csésze kókusztej

Elkészítés: turmixolja össze, majd díszítse szárított kókuszdarabokkal, 1/3 közepes banánnal, 1/4 csésze granolával.

Vote it up
447
Tetszett?Szavazzon rá!