Gyümölcsfagylalt

Bármennyi készen vett jégkrém sorakozik is a mélyhűtőben, családja egészen biztosan ezt a saját kezűleg készített fagylaltot választja

Hozzávalók
22 dkg érett fekete áfonya ­ 22 dkg érett szeder (vagy málna) 15 dkg őszi- vagy sárgabarack 2,5 dl víz 2 evőkanál citromlé 1,25 dl fehérbor 3 db tojásfehérje 2,5 dl tejszín 20 dkg cukor néhány citromfűlevél

Elkészítés
1. Mossuk meg a bogyós gyümölcsöket. Tegyünk félre néhány szemet a díszítéshez. Az őszi vagy sárgabarackot forrázzuk le, húzzuk le a héját, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magját. A gyümölcsöket külön-külön törjük át sűrű szitán.

2. Forraljuk fel a vizet és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Mindegyik gyümölcspéphez keverjük hozzá a cukros víz, a citromlé és a bor egyharmadát, valamint 1-1 tojás fehérjét.

3. Öntsük mindegyik gyümölcspépet azonos nagyságú, négyszögletes fagyasztódobozba, majd tegyük be a mélyhűtőbe. Amikor megfagytak, vegyük ki a fagylaltot a dobozokból, és tegyük rétegesen egy nagyobb dobozba. Fagyasszuk még 1 óra hosszat.

4. Verjünk a tejszínből kemény habot. Szeleteljük fel a fagylaltot. Díszítsük a tejszínhabbal, a félretett gyümölcsszemekkel és a citromfűlevelekkel.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!