Gyümölcstorta

Hogyan is lehetne a frissen szedett gyümölcsöt jobban felhasználni, mint egy saját sütésű, pompásan illatozó gyümölcstortában?

Hasonló receptek

Hozzávalók 8-12 szelethez
12 dkg liszt •­ 6 dkg vaj 3 dkg cukor 1 tojássárgája 1 evőkanál rum 1 evőkanál víz 1 citrom zsiradék a formához zsemlemorzsa

A tetejére: egy fél őszibarack 30 dkg sárgabarack 30 dkg cseresznye 2 körte 7 lap zselatin 0,5 l világos gyümölcslé

Elkészítés
1. Mossuk meg a citromot, és reszeljük le a héját. Szitáljuk a lisztet egy tálba vagy a gyúródeszkára. Alakítsunk ki benne mélyedést, tegyük bele a cukrot, a tojássárgáját, a rumot, a vizet és fél kiskanál citromhéjat, és gyúrjuk össze a liszttel. Kis darabokban adjuk hozzá a vajat, és gyúrjuk az egészet sima tésztává. Tegyük a hűtőbe 30 percre.

2. Kenjünk ki egy gyümölcstortaformát, béleljük ki a tésztával, és süssük kb. 20 percig.

3. Hámozzuk meg a fél őszibarackot. A sárgabarackot hámozzuk le, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magját. A cseresznyét magozzuk ki. A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházát.

4. Szórjunk az elősütött tortalapra zsemlemorzsát. Tegyük a közepére a fél őszibarackot, és rakjuk körbe sugárszerűen a 4 körtegerezddel. A körték közti üres helyeket töltsük ki a cseresznyével. Végül rakjuk körbe a torta szélén a sárgabarackokat.

5. Öblítsük le a zselatint, és futtassuk fel gyenge tűzön egy kevés gyümölcslében. Melegítsük meg a maradék gyümölcslevet, keverés közben adjuk hozzá a feloldódott zselatint, majd öntsük az egészet egyenletesen a gyümölcsökre. Tegyük a tortát a hűtőbe.

Vote it up
187
Tetszett?Szavazzon rá!