Gyümölcstorta gazdagon

A szárított gyümölcsökkel, dióval díszített torta oldalát kössük át szalaggal, hogy még jobban emelje az ünnep fényét

Hasonló receptek

Hozzávalók
4 evőkanál konyak 35 dkg aszalt áfonya 25 dkg fekete mazsola 15 dkg aranymazsola 3 evőkanál kandírozott narancshéj aprítva 3 evőkanál kandírozott cseresznye aprítva 22,5 dkg finomliszt 1 teáskanál őrölt fahéj 22,5 dkg vaj 25 dkg barnacukor 4 tojás felverve 1 evőkanál méz 1 citrom reszelt héja

A torta tetejéhez: 6 evőkanál baracklekvár 16-18 db fél dió 7 magozott aszalt szilva 8 kandírozott cseresznye 4 aszalt barack 4 egész héj nélküli mandula

Elkészítés
1. Az aszalt gyümölcsöket, a kandírozott gyümölcshéjat és az aprított cseresznyét tegyük tálba, öntsük le konyakkal, és lefedve hagyjuk ázni egy éjszakán át.

2. Melegítsük elő a sütőt 140 °C-ra. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű, kerek tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral.

3. A lisztet és a fahéjat szitáljuk össze. A vajat a cukorral keverjük krémesre, a tojásokat egyesével, jól felverve adjuk hozzá, majd forgassuk a masszába a fahéjas lisztet. A reszelt citromhéjat a mézzel és a konyakban áztatott aszalt gyümölcsökkel együtt adjuk a tésztához.

4. A tésztát töltsük a tortaformába. Simítsuk el a tetejét, majd a közepén alakítsunk ki kisebb mélyedést (enyhén lejtsen befelé a massza). 4,5 órán át sütjük, akkor jó, ha a tűpróbánál a tűre nem ragad már tészta. Ha túlságosan barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával.

5. A tortát a sütőben hagyjuk kihűlni, majd a formából kivéve rácsra helyezzük, a sütőpapírt levesszük róla. 6. A baracklekvárt felmelegítjük, átszűrjük és a felét a torta tetejére kenjük. Körkörösen rendezzük el rajta a félbevágott diót, az aszalt szilvát, cseresznyét, barackot és mandulát, majd a díszes tetejét megkenjük a maradék lekvárral.

Vote it up
213
Tetszett?Szavazzon rá!